Hälsa,  Psykisk hälsa

Färgsparakande synestesi – som en film av kreativitet!

Jag såg ett program med Anders Hansen där Eva Dahlgren –

beskrev fenomenet synestesi och kreativitet så vackert. “Som att vara i en film som kunde pågå i flera timmar.. ” Det landade i mig. Jag har detta med, men inte musik- utan i mina behandlingar. Kan ni känna igen er i det?

Det kan jag

Efter att ha levt i ett ständigt färgsprakande tillvaro med bildfrekvenser, ljus och en känsla av att kunna memorera saker via bilder och färg, där varje dag har sin speciella färg och situationer och personer har en färg, där energi och känsla är starkt. Så fick detta mig verkligen att haja till. Finns det en förklaring?

För – det händer något oförklarligt när jag gör det jag brinner för. Det är som om jag hamnar i ett flow där tiden står stilla – och tiden går fort. En frekvens av händelser men ändå inte händelser – bilder och färger, en känsla av känslor och en väldig energi som dyker upp i mitt inre. Som en färgsprakande och intensiv energifull film! Konstigt? Inte nu längre.

Jag trodde jag var utbränd, hade ADHD, eller att alla upplevde detta.

När jag för många år sedan, jobbade på ett spa i Stockholm och stod i flera timmar per dag i ett litet indiskt inspirerade rum och gav massage, pågick det hela tiden en aktivitet i min hjärna av detta. Det gick inte att ta sig ifrån, det blev som en pågående film som aldrig gav med sig eller tog slut. Jag höll på att bli tokig och trodde jag var ordentligt korkad.

Jag pratade med mina chefer, försökte få en förklaring till varför jag, när jag kom ut från rummet var i en dimma, kunde inte komma ur detta flow och göra annat än att vara kvar i detta tillstånd – av hög kreativitet pågående i min hjärna. Det kändes som om jag inte kunde förklara eller bli förstådd.

Jag kände mig bara med det konstig och märkligt annorlunda – DÅ.

NU vet jag, jag är inte konstig och annorlunda. Jag har synestesi! Kopplingarna i hjärnan fungerar perfekt!

OCH nu vet jag hur jag kan använda det och hur jag redan använder det i mitt företagande OCH mitt jobb som terapeut Det är därför det går så enkelt med flow! Spänningar släpper och vips så är kroppen frisk och fri. Lite som att lyssna på musik och må bra.

Jag är SÅ lycklig att äntligen förstått mig på detta häftiga!

SÅ – Jag är inte konstig eller onormal. Bara en kreativ, intuitiv person som råkar ha fenomenet synestesi! 🙂 Med många och bra kopplingar i hjärnan, som ligger kvar från barndomens hjärna- som fungerar alldeles perfekt!

Synestesi – ett häftigt fenomen.