Traditionell kinesisk medicin (TCM)

nov 24, 2021

Akupunktur: Små tunna nålar placeras på kroppen för balans.

Örtmedicin: Örter hämtade från den kinesiska växtriket ger balans och harmoni. Stärker & ger kraft. Lindrar & läker. Den mest kända vi brukar använda är Ginseng. Men även andra som bl. ingefära, lakrits och dadlar.

Koppning: En vacuum behandling som med hjälp av små koppor i plast eller glas skapar en lite stretch i din muskel. Påskyndar blodcirkulation och lindrar smärta. Effektivt och snabbt. Bra att veta – det ger märken. Som försvinner efter ca 1-7 dagar.

Gui Sha: En fin liten sten i Jade eller Rosenkvarts används för att också den skapa cirkulation och på så sätt släppa på smärta och blockering i din kropp. Överraskande effektivt!

Värmebehandling: Moxa – en ört -medicinsk behandling som skapar värme, ökar blodcirkulation och stärker kroppens energisystem.

Akupressur: Tryck och massage på akupunkturpunkter för att skäppa på spänningar och skapa en bra cirkulation och en mer avslappnad muskel och kropp.

QiGong: Långsamma rörelser som skapar harmoni och balans i ett tillstånd av mindfulness och frid i sinne och kropp. Koncentration och fokus gör övningarna verksamma för hela kroppen och balans, styrka och koordination får sig en ordentlig prövning och övning.